Blog

Ons laatste nieuws op een rijtje

De opkomst van nearshoring sinds hybride werken

In de afgelopen jaren heeft de manier waarop bedrijven opereren een ingrijpende transformatie ondergaan. De overgang naar hybride werken heeft niet alleen de dagelijkse gang van zaken veranderd, maar ook de manier waarop organisaties over de hele wereld samenwerken. Eén van de meest opvallende ontwikkelingen in deze context is de opkomst van nearshoring.

De 10 meest populaire developmenttalen van 2024

Op het internet zijn ontelbare webpagina’s te vinden, en die zijn niet allemaal op dezelfde manier gemaakt. Er zijn veel verschillende programmeertalen die aan de basis liggen van het internet.

Persbericht: Outtask verdubbelt omvang door strategische overname van Astorium en breidt dienstenportfolio uit

Amsterdam, 6 februari 2024 – Outtask, een gerenommeerde speler in de detachering en arbeidsbemiddelingssector, gericht op het groot-MKB en Enterprise-segment, kondigt met trots de succesvolle overname van Astorium aan.

Persbericht: Outtask verstevigt positie in IT-detacheringsmarkt met de acquisitie van Cincero

Amsterdam, 11 december 2023 – Outtask, een vooraanstaande detachering en arbeidsbemiddeling partner in het groot MKB en bij Enterprises, kondigt trots de succesvolle acquisitie van Cincero aan.

Effectief leidinggeven aan een internationaal team: 5 waardevolle tips

Bij Outtask hebben we door de jaren heen veel kennis mogen opdoen over de uitdagingen die komen kijken bij het leiden van een internationaal team, zoals culturele verschillen, taalbarrières en virtuele samenwerking.

Uitbreiden van je development team: lokaal, nearshore of toch offshore?

Het uitbreiden van je development team kan een slimme zet zijn voor de groei van je bedrijf. Uit onderzoek blijkt dat meer dan 60% van alle bedrijven op zijn minst een gedeelte van hun softwareontwikkeling werkzaamheden uitbesteed.

Valencia: Hierom is het verkozen tot één van de beste steden om te wonen en werken

Ruim tien jaar geleden wisten we het zeker, Valencia werd onze nieuwe locatie voor de nearshore development hub. Naast de grote hoeveelheid aan IT-professionals en lage kosten van levensonderhoud heeft de stad namelijk ook nog een grote aantrekkingskracht op mensen buiten Spanje.

Nearshoring vs Offshoring: Wat werkt beter?

Wat is outsourcing, en hoe kun je hier je voordeel mee doen binnen de IT branche. In dit artikel leggen we de voordelen van outsourcing uit, vertellen we waar je op moet letten wanneer je gaat samenwerken met een outsourcingspartner, en bespreken we de meestvoorkomende vormen van outsourcing.

Persbericht: rebranding – Outtask

Amsterdam – Outtask (voorheen Provide), detachering partner van het groot Mkb en Enterprise gaat vandaag de volgende groeifase in. Met de verkoop van de MSP-onderdelen van de voormalige Provide Group in 2022, gaat de organisatie zich focussen de groei en verbreding van de detachering dienstenportefeuille.